1235044955_Amyn takaa-ajo.jpg

Replica-sarjan toinen osa, Amyn takaa-ajo, on nyt siis kahlattu läpi. Ensimmäisessä osassa(Amy, numero seitsemän) 12-vuotias Amy Candler huomaa olevansa erilainen; hän on ylivoimaisesti paras kaikessa, mihin ryhtyy. Käy ilmi, että Amy on klooni - hänet on tehty Kuunsirppi-projektissa, jonka tarkoituksena oli luoda maailmaan valtiasrotu. Projekti kuitenkin keskeytyi, kun työntekijät saivat selville, mitä ovat tekemässä, ja pelastivat kloonivauvat. Ja nyt projektin alulle panijat ovat saaneet selville Amyjen, kuten klooneja on kutsuttu, olevan elossa. Amy Candler on hengen vaarassa - ja koska hän on ärtynyt salaisuutensa takia, välit parhaaseen ystäväänkin menevät poikki. Kuvioihin ilmestyy Nancyn, Amyn äidin, uusi poikaystävä Brad. Voiko Bradiinkään luottaa? Amy on myös alkanut etsiä muita kaltaisiaan - toisia Amyjä. 

Juonihan oli kekseliäs, erittäin. Mutta jotenkin alku oli tyhjäkäyntiä. Vasta sivulla 130 huomasin todella lukevani innolla eteen päin. Siitä huolimatta aion jatkaa sarjan lukemista - Marilyn Kaye on nimittäin selvästi pyrkinyt lopettamaan luvut sekä itse episodit jännittävään kohtaan. Ei kuitenkaan niin jännittävään, että rynnisin heti kirjastoon ja kaappaisin seuraavan osa, ei. Mutta kuitenkin niin jännittävä, että luultavasti ensi kerralla kirjastossa vilkuilen Replica-hyllyä kolmatta osaa etisen.

Sarjan ensimmäistä osaa kannattaa kokeilla. Siinä on hyvin yhdistetlty scifiä, jännitystä ja huumoria. Kukin voi sitten itse päättää, lukeako tämä toinen osa vai ei. Kaikesta huolimatta itse en kadu, että päätin lukea sen.

- Sofi-ina