1234795071_Uusikuu.jpg

Sain juuri luettua Stephenie Meyerin loistavan kirjan, Uusikuu. Tämä on siis jatkoa suositulle Houkutukselle. Kirjan alussa Bella Swan suree lähestyvää 18-vuotissyntymäpäiväänsä - hänen rakastettunsa, vampyyri-Edward kun on ikuisesti 17. Juhlissa, jotka Edwardin vampyyrisisar ja Bellan hyvä ystävä, Alice, on innolla järjestellyt, kuitenkin tapahtuu kauheita: lahjapaperi viiltää haavan Bellan sormeen, joka alkaa vuotamaan verta seitsemän vampyyrin edessä. 

Itse ainakin pidin enemmän Houkutuksesta. Syy on mitä luultavimmin Edward. Cullenien vampyyriperhe nimittäin lähtee Bellan juhlien jälkeen. Bella on aivan murtunut, eikä pysty kuukausiin elämään normaalisti. Aina, kun joku mainitsee Cullenit, hänestä tuntuu, kuin avohaava hänen rinnassaan repeisi. Lohtua tuo kuitenkin paria vuotta nuorempi, joskin ikäisekseen kookas Jacob Black, jonka ystävyydellä on Bellaan hyvä vaikutus. Jacob tosin toivoisi Bellalta enemmän, kuin ystävyyttä. Bella alkaa innostua uhkaavista vaaratilanteista ja hakee niitä koko ajan lisää, koska silloin hän kuulee päässään Edwardin äänen. Äkkiä kuitenkin erilainen uhka laskeutuu, kun Jacob alkaa käyttäytyä omituisesti.

Kuten mainitsin, pidin edeltävästä osasta enemmän. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tämä olisi ollut huono, ei ikinä! En lukenut vain niin innokaasti eteen päin. Tätä tuskin tarvitsee suositella, koska uskon, että kaikki ykkösosan lukeneet aikovat lukea tämänkin. Ja jos joku ei ole lukenut Houkutusta, niin tee se nyt heti!

Ps. Kirjoitan tänne joka kuukausi kirjavinkin. Helmikuun vinkkauksen pääset lukemaan tuosta vasemmalta "Sivut" otsikon alapuolelta. =)

Sofi-ina