Tuossa viime sunnuntaina kiertelin lähikaupungin torikirpparilla. Silmäni osuivat niin noiden rahanahneiden kirjamyyjien kojuissa lojuviin lukuisiin (mutta ah niin kalliiisiin) Christieihin kuin myös muutamaan löytöön muilta kojuilta.

Ensinnäkin olin jo pidemmän aikaa Suomalaisessa Kirjakaupassa käydessäni katsellut Alexander McCall Smithin kirjoja, jotka kertovat botswanalaisesta naisetsivästä Mma Precious Ramotswesta. Nyt bongasin yhden torilla ja hintakin oli sangen edullinen: 1,50€. Kaupat tehtiin ja kirja pujati mustaan Globe Hope -kassiini.

Kiertelin jonkin aikaa ja olin jo lähdössä pois, kunnes huomasin erään kirjan ja päässäni välähti sanat: Mon Dieu! Mikäs kirja se siinä lojuikaan, jos ei Christian Jacqin Ramses: Valon poika? Kirjan kannessa oli kyllä vielä vanha hintalappu jäljellä, mutta ostin sen silti. Onneksi tuo hintalappu (josta selvisi että entinen omistaja oli ostanut kirjan alennusmyynnistä) oli sitä hyvää laatua ja lähti liimaa jättämättä! Hinnaksi aarteelle tuli 2€.

En jaksa nyt skannata ja kuvanmuokkausohjelmakin sanoi sopimuksensa irti, joten en voi kuin pahoitella huonoa kuvaa... siis anteeksi!

1248172964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Skedel-sanin uusimmat aarteet

Mutta kuten jo henkilökohtaisessa blogissani ja tämän viestini otsikossa spoilasin, jotain traagista tapahtui kirjahyllylleni. Siirtelin vanhoja Pollux-kirjoja pois jotta saan uusia, ihania kirjojani tilalle ja järjestelin Christieitä, kunnes tapahtui jotain sanoinkuvaamatonta... no eipäs nyt liioitella, kyllä sen kuvailla voi, mutta ensin pohjustan sitä kertomalla hyllyn rakenteesta.

Katsokaas, ne puulevyt, joiden päällä kirjat siis ovat, ovat vain läntätty alla näkyvien kiinnikkeiden päälle[kts. kuva alla]. Uskoisin kirjahyllyntekijöiden tehneen näin jotta hyllyn ulospäin näkyvillä sivuilla ei olisi ruuvinjälkiä tms.

1248173283_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No, sitten SkedeL tunkee aina pieniä kirjoja täysille hyllyille (- "Pakkohan tämän on vielä siihen mahtua, niin saan tuon sarjan sitten pidettyä yhdessä / pidettyä yllä aakkosjärjestystä / kun ei tämä tuohon seuraavaankaan mahdu" -), joskus ehkä vähän isompiakin, ja ilmeisesti nyt nuo sivut ovat joko liikahtaneet vähän kauemmas toisistaan tai jotain vastaavaa, sillä hyllylautojen ja seinien väliin on alkanut syntyä rakoa. [kts. kuva alla]

1248173333_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minullako liian täyteen tupattu kirjahylly, mitäÄ?


No, eilen sitten tunkiessani yhtä kirjaa hyllyyn ("Saa luvan olla muiden saman sarjan kirjojen kanssa!") kuului oudohko ääni ja pamaus, ja ylempi hylly tipahti puoliksi paikoiltaan!

Eihän siinä muu auttanut kuin poistaa kirjat ja nostaa hylly paikoilleen, pitää sitä mahdollisimman keskellä noita tappeja. Pieni rako siitä siis jää molemmille puolille nykyisin.. Ja päässäni syntyi heti kauhuskenaario, että joku kaunis päivä kun linnut laulelee puissa ja aurinko paistaa, tungen uutta kirjaa hyllyyn tai vaikken edes TUNKISI kirjaa hyllyyn, kuuluu mieletön JYNKKÄRYNKS ja molemmat seinustat kaatuvat ja hylly luuhistuu kasaan!!! Jotta siinä sitten uusin painajaiseni... Saipas tuo miunki kuvaus itsestäni syvemmän merkityksen!

 

P.S. Hyllynpidikkeiksi mahdollisesti tulossa hieman vahvemmat - ja leveämmät - puunpalat, jos tämä tapahtuu raportoin siitäkin ;)