Sain tämän kirjan jo muutama vuosi sitten, ja luin sen heti siltä istumalta. Nyt, kun aikaa on kulunut, tartuin uudelleen kirjaan, ja luin sen jälleen melkein yhtä nopeasti.

 

1249741150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En ole juurikaan syventynyt Ilkka Remeksen tuotantoon muuten. Piraatit olikin ensimmäinen nuorille suunnattu kirja. Sankari on 14-vuotias Aaro Korpi - pienikokoinen ja hintelä, mutta nokkela poika. Aaro lähtee palauttamaan ökyrikkaiden loistoristeilijälle salkkua eräälle laivan matkustajalle. Kaikki ei kuitenkaan suju, niin kuin pitäisi, ja laivan lähtiessä Helsingin satamasta tuhoon tuomitulle matkalle, on Aaro yhä kyydissä - laivakakaapparien vankina.

Kaapparien täyttäessä suunnitelmaansa ei kirjasta puutu jännitystä. Jotenkin vain... en tiedä, mutta tämä ei ollut lempikirjani. Jokin Remeksen kirjoitustyylissä ei iskenyt - kenties se, ettei huumoria ehkä ollut niin paljon, kuin olin tottunut. Tällaisen kirjan luulisi kuitenkin innostavan poikiakin lukemaan, koska päähenkilö oli poika ja kyseessä on jännäri.

Nokkeluutensa ansiosta Aaro onnistuu lähettämään poliisi-isälleen tiedon laivan tilanteesta. Kuinka hänestä onkin voinut tulla niin fiksu pelkästään tietokoneella ja pleikkareilla pelaamalla? Uskomatonta, mutta totta? Jaahas.

Kuten sanottu, en innostunut lukemaan jatko osaa, Mustaa kobraa. Aloitin kyllä, mutta sitten ajattelin, että miksi lukea kirjaa, jota ei halua lukea. En sano, että nämä olisivat huonoja - jokin niissä vain ei iske.

Mutta suositella toki voin Remeksen nuorten jännäreitä kaikille kutkuttavasta jännityksestä pitäville. Vaikka tämä kyseinen arvostelu ei ehkä kovin imarteleva olekaan, niin kannattaa silti kokeilla. Hyvä puoli on se, että sekä Piraatit että Musta kobra lähtivät nopeasti käyntiin, joten sen huomaa kyllä heti, jos ei halua lukea loppuun.

Tähtiä:

**/5

- Sofi-ina