1244990816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

[tämä kirja on muuten englanninkielinen]

Mike Resnickin Lara Croft: Tomb Raider -pelisarjan pelien The Last Revelation ja Angel of Darkness väliin sijoittuvassa kirjassa Lara Croft: Tomb Raider: The Amulet of Power on kirjan pitkän nimen lisäksi pitkä lista viholllisia, joita peleistä tuttu Lara Croft kohtaa.

Kirjan alussa Lara Croft on juuri passittanut pois myöhemmillä aikakausilla pahaksi mielletyn muinaisegyptiläisen jumalan Sethin tästä maailmasta ja samassa hautautunut itse Horuksen temppelin raunioihin. Hänet tulee pelastamaan Kevin Mason Jr:ksi (kuuluisan arkeologin Kevin Masonin pojaksi) esittäytyvä sangen hyvännäköinen herrasmies. Lara matkaa kairolaiseen sairaalaan josta hänelle tulee kuitenkin äkkilähtö, kun keskellä yötä huoneeseen hyökkää miehiä, jotka paljastuvat kielettömiksi (sen takia, etteivät kidutettaessakaan paljastaisi työnantajastaan mitään). Lara ja Kevin Mason Jr. lähtevät selvästä syystä sangen liukkaasti paikalta ja Lara saa kuulla, että mahdistit uskovat hänen löytäneen Mareishin amuletin. Hän myös kuulee että Mareishin amuletin omaajalla uskotaan olevan ääretön karisma ja jotta hän voi hallita kaikkia ihmisiä tämän karisman vuoksi - mutta amuletilla on oma tahto, ja se korruptoi löytäjänsä. Mahdistit odottavat uutta Mahdia - joka siis on kerran omannut amuletin - saadakseen tämän maan johtoon ja pitävätkin uutta Mahdia eräänlaisena Messiaana. "Kiinalainen Gordon" eli kauan sitten edesmennyt Britannian kenraali Gordon on kuitenkin piilottannut amuletin, ja sen löytäminen vaikuttaa mahdottomalta mikäli amuletti ei halua tulla löydetyksi.

Mahdistien vastustajiin kuuluvat ne, jotka eivät halua kenenkään koskaan löytävän amulettia ja ne, jotka tahtovat löytää ja tuhota sen. Lara Croft on jatkuvassa hengenuhassa ja hän lähteekin Kevin Mason Jr:n kanssa rämällä fellucalla (eräänlainen vene) kohti Sudania löytääkseen amuletin ja tuhotakseen sen. Fellucalla (nimeltä Amenhotep) Laraa tulee tapaamaan kaksi miestä, jotka haluavat tuhota amuletin ja uskovat Laran olevan oikea henkilö löytämään sen. Lara lähtee Gaafarin ja Hassamin mukaan, ja yllättäen Omar onkin ollut tarjoilijana Amenhotepilla. He jättävät viestin Kevinille ja lähtevät hengenvaaralliselle matkalle kohti Sudania, josta uskovat amuletin löytyvän. Larasta alkaakin tuntua, että ainoat koko maassa, jotka eivät halua tappaa häntä, on hänen kolme seuralaistaan Omar, Hassam ja Gaafar...

Kirjassa riitti jännitystä ja toimintaa, mutta vastoinkäymiset alkoivat välillä jo tympiä. Tietyissä asioissa kirja noudattaa tunnollisesti pelin antamaa kuvaa, mutta välillä se tuntui poikkeavan siitä. Kirjassa on mukana myös hieman yliluonnollisia asioita pelisarjan tavoin mutta ne eivät pistä häiritsevästi silmään, ehkäpä Laran tottuneen suhtautumisen vuoksi. Kaikenkaikkiaan pidin kirjasta melkoisesti ja aionkin lukea lisää Tomb Raider -kirjoja. Kirjat sopivat parhaiten itse pelisarjankin ystävälle, mutteivat välttämättä vaadi juurikaan tietoa peleistä - päähahmosta on hyvä tietää että hän on peribritti ja englantilainen muttei mikään peruslady vaan seikkailijanluonne, kuuluisa arkeologi ja seikkailija, ja kuten sarjan nimikin jo kertoo, haudanryöstäjä.

****/5

Samaa Lara Croft: Tomb Raider -kirjasarjaa on julkaistu myös E. E. Knightin kirjoittama The Lost Cult sekä James Alan Gardnerin kirjoittama The Man of Bronze. Yhtään sarjan kirjaa ei ole suomennettu. Kirjoja saa tilattua ulkomailta sekä osoitteesta Booky.fi