1245067272_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

E. E. Knightin kirjoittama kaikkien aikojen toinen virallinen Lara Croft: Tomb Raider -seikkailukirja Lara Croft: Tomb Raider: The Lost Cult sisältää huipputeknologiaa, muinaisia temppeleitä, hurjia seikkailuja ja hengenvaaraa, eli täyttää kaikki ominaisuudet olla TR-seikkailu. (TR = Tomb Raider) Laran aseistuskin on vaihtunut jo oikeaksi, eli ykköskirjan (Lara Croft: Tomb Raider: The Amulet of Power) Wilkes&Hawkesin (oikea asevalmistaja kylläkin) erikoiskustamoidut kädenjäljen tunnistavat Black Demons .32 ovat vaihtuneet peleissäkin esiintyviin Heckler&Koch USP .45, kustomoitu vain oikealla lisäosalla eli Matchilla. (Voi kyllä, vain kaltaiseni nolife kiinnittää tällaisiin asioihin huomiota...) Lisäksi Laralla on apunaan testitasolla oleva VADS-systeemi, joka esim. lataa lippaisiin tietynlaisia panoksia.

Kirjan alussa saadaan maistiaisia täydestä toiminnasta - namnam - ja myöskin kauhusta, kun tohtori Frys kohtaa loppunsa. Myöhemmin Lara luennoi kampuksella ja tapaa Nils Bjorkstromin, "Borgin". Tämä skandinaavi kertoo Alison Hartleyn, Borgin kihlatun, liittyneen johonkin kulttiin ja hylänneen Nilsin. Borg kertoo myös kuinka menetti kätensä loukattuaan ne ja jouduttuaan sairaalaan tajuttomana - hän heräsi kädettömänä. Miehellä on kuitenkin monien tuhansien dollareiden arvoiset proteesit, erilliset mm. kiipeilyä varten. Alison, Borgin kihlattu, on Laran entisaikain koulukaveri, vuotta nuorempi, joka oli aluksi Laran ystävä mutta muuttui pian kopioksi Larasta. He tekivät joskus yhteistyötäkin, mutta Alison "Ajaysta" ei ollut kenttätyössä kuin harmia ja Lara joutui kieltäytymään yhteistyöstä suuttuttaen Ajayn. Sittemmin Ajay liittyi Méne-kulttiin, muinaiskulttiin jonka luultiin jo kuolleen mutta jonka uusi "The Prime" aikoo herättää henkiin... Lara ja Borg lähtevät etsimään Ajayta, mutta Lara ei ole varma, tulisiko Ajay kuitenkaan heidän mukaansa...

Kirjassa pidin jo kuten yllä mainittua toiminnasta, ympäristöistä, huipputeknologiasta, yksityiskohdista ja mystisestä kultista. Minua häiritsi se, ettei Lara ollut seikkailussa yksin - tai oikeastaan enemmänkin se, että Laralla oli jopa lämpimiä tunteita Borgia kohtaan. Muuten pidin kirjasta paljon ja siksi tähtien jako meneekin näin:

 

****/5

- SkedeL